МЛАДИ АРТИСТИ

Екипът на „Евдокия Арт Глас“ дава шанс за развитие на младите творци. Ако любовта Ви е свързана с изкуството, без значение дали е керамика, живопис, графика, иконография, то не се колебайте и ни я изпратете.

Ние ще се постараем да обърнем внимание на всички желаещи, които са ни изпратили творбите си. Ще получите отговор от нас, а произведенията, които ни впечатлят най-много, ще получат своето време в галерия „Евдокия Арт Глас“, където ще могат да им се насладят възможно най-много хора.

ХУДОЖНИЦИ

Борислав Коруджиков

Боби Коруджиков е роден на 12 април 1962 г. в гр. София. Завършва Техникум по керамика и стъкло – специалност стъкло, а след това - Национална художествена академия – Берлин / Германия. 1995 г. завършва Национална художествена академия – София Боби Коруджиков има зад гърба си много самостоятелни изложби, награди и участия в съвместни изложби. Автор е на статуетките „Кристална лира“, „Кристален микрофон“, „Мениджър“ . От 2005 г. Борислав Коруджиков е преподавател в НХА – специалност „Порцелан и стъкло“. До момента в галерия „Евдокия Арт Глас“ има три самостоятелни изложби.

Никола Енев

Никола Енев завършва Национална Художествена академия. От 1991 г. до 1995 г. живее и работи в Ню Йорк и Валенсия. 1995 г. създава собствено ателие за художествено стъкло. Никола Енев участва със свои композиции в реализирането над 100 мащабни частни и публични архитектурни обекти в САЩ и България. Автор е на множество самостоятелни и съвместни изложби. Негови творби са притежание на колекции в България и чужбина.

Юрий Василев

Юрий Василев е роден на 3 август 1951 г. в гр. София. 1978 г. Завършва Художествената академия в гр. София, специалност Стенопис при проф. Мито Гановски. Юрий Василев е автор на множество монументални творби – стенописи, витражи, инсталации в частни и обществени сгради в България и чужбина. Зад гърба си има поредица от съвместни и самостоятелни изложби. През 2017 г. в галерия „Евдокия Арт Глас“ представя съвместна експозиция със съпругата си Краси Василева – „Черно и бяло“

Албино ПИТИ

Албино Пити e роден в град Бреша на 12 април 1951 г. През 1967 се установява в Ротердам, а след това в Амстердам. След приключване на академичното си образование става ученик на Pijlman / Пилман /. През 1987 г. Пити създава „ESPANSIONIZMO” /Експанзионизъм/, ново течение в изкуството, основано на философския принцип експанзия, без граници или ограничения. През 90-те години заедно с критиците Луиджи Гали и Лучано Карини става един от основателите и действащите лица в „TRANSVISIONIZMO” /Трансвизионизъм/. Негови картини са изложени в галерии, частни колекции, музеи и музейни фондации по цял свят. Зад гърба си има повече от 500 персонални и колективни изложби и около 100 пърформанса, а на стила и творчеството му са посветени 25 книги.

Данаил Николов

Данаил Николов е роден на 19 август 1952 г. Завършва Художествената академия в гр. София, специалност Силикатни форми в класа на проф. Георги Коларов през 1980г. Работи в областта на монументалната керамика, порцелана и класическия витраж. Специализира пигменти и глазури в Англия и учи лято стъкло и фюзинг в САЩ. В Кралство Дания специализира горещо стъкло и от 2003 г. до 2007 г. Работи в Копенхаген. 2007 г. основава собствено студио и школа за Арт стъкло в родния си град Банкя. Участва в редица международни изложби и световни форуми в Италия, Испания, Япония и Южна Корея. Самостоятелни изложби във Виена, центъра на Bang & Olufsen, работи и участва в проекти на Фр. Хундертвасер.

Румен Божинов - ЛИКИН

Румен Божинов – Ликин е роден на 17.02.1954 г. В гр. Сандански. Повече от 40 години неговият живот е свързан с изобразителното изкуство. Завършва Националната Художествена Академия през 1985 г. специалност Изкуствознание. В началото на 90те години ориентира творческите си търсения в областта на камерните жанрове, като често съчетава различни техники и материали. Румен Божинов – Ликин има над 20 самостоятелни изложби в България, Германия, Австрия и др. Участва в реставрирането на редица значими обекти на теритарията на община Сандански, включително няколко църкви, както и ранно християнските стенописи и мозайки, намиращи се в Ранно християнския комплекс V в. в гр. Сандански.

Хари Арабян

Хари Арабян е роден на 19 януари 1959 в гр. Бургас. Завършва НХА гр. София, специалност Скулптура, през 1992 г . при проф. Л. Прахов. Хари Арабян е участник в множество фестивали, форуми, самостоятелни и съвместни изложби в страната и чужбина. Негови творби са притежание на Национална Художествена Галерия, частни колекции в България, САЩ, Канада и др. Автор е на паметника, изграден в памет на жертвите на арменския геноцид пред храма „Сурп Хач“ в гр. Бургас, а също и но скулптурата в Морската градина, поставена в знак на признателност към българския народ от арменската общност в Бургас.

Постоянни изложби

ВИЖ ПОВЕЧЕ

ВИЖ ПОВЕЧЕ

ВИЧ ПОВЕЧЕ